Covid-19, de vierde golf !

Voor ons beroep is er momenteel geen verplichte beperking of sluiting vanwege de overheid. Gezien wij deel uit maken van de eerste lijnzorg is het onze opdracht om de patiënten te blijven helpen en dit deels ook om de druk op de huisartsen mee te helpen dragen. Alle beetjes kunnen helpen!

Omdat er tot nog toe geen enkel wetenschappelijk bewijs bestaat dat een volledig gevaccineerde (en al zeker niet na meer dan 6 maanden inenting) geen besmettingen kan overdragen of niet besmet kan geraken, en omgekeerd,  dat momenteel (anno 09/2021) alleen niet-gevaccineerden de besmettingen zouden overdragen (waarbij zij in Vlaanderen nog amper 10% van de bevolking uitmaken) is het nog sterk aangeraden van een mondmasker te dragen tijdens een osteopathisch consult.

Immuniteit is geen structuur dat je kunt verkrijgen, door om het even wat aan te schaffen. Het is een wonderbaarlijke en unieke functie van een complex samenspel van je verschillende structuren (organen: lever/darmen/milt/zenuwstelsel enz…) wat bij gezonde personen een ware schat voor je gezondheid betekent. Het werkt dag en nacht on-ophoudend. Daarom is een gezonde slaap, gezonde waardevolle voeding, genoeg ontspanning, (gezonde beweging) van levensbelang. Een osteopaat kan daarin uw hulp zijn, nl. door je lichaam een goed gecoördineerd bewegen te laten aanvoelen, met name heel je structuur in evenwicht te laten herstellen, opdat de functies van je lichaam zo optimaal kunnen hernemen als mogelijk. Osteopathie kan helpen je gezondheid een boost te geven!

Om ons beroep als osteopaat veilig te kunnen uit te oefenen,  is het nog ten stelligste aangeraden voorzichtig te zijn in de omgang met elkaar. Wij als zorgverstrekker dragen een mondmasker om jou als patiënt te beschermen, en vragen aan u als patiënt ons zo min mogelijk te belasten. Daarom nog steeds een vers mondmasker dragen, handen regelmatig ontsmetten vóór- en ná de behandeling. Handgel wordt voorzien. De praktijk wordt geventileerd en de lucht gezuiverd door voldoende filtratie.

 

1314

1.314 thoughts on “Covid-19, de vierde golf !