Actueel

De druk op de maatschappij/mensen/burgers is nooit zo hoog geweest. Neen, meer dan 70% gevaccineerden is niet voldoende, men (?) wil boven de 90%. Wie wil dit? Waarom?

Als men er zuiver wetenschappelijke studies, onderzoeken op na slaagt, merken we meteen op dat wanneer een populatie waarvan meer dan 70% ingeënt is, er een groepsimmuniteit zou moeten bestaan. Deze grotere groep beschermt de kleinere groep. Wat merken wij in de realiteit: in Vlaanderen is meer dan 90% gevaccineerd, niet één maar minstens twee keer. Zelfs binnenkort drie maal! En toch zijn er terug infecties, de vierde golf Corona. Dit klopt niet! Wie eens even blijft stilstaan en de pandemie eens nuchter en rustig overschouwt, moet opmerken dat het hier over niets anders gaat dan ‘doorbraakinfecties’. In de media komen experten nu vertellen dat het om een ‘speciaal’ virus gaat, waarvan men nog niet alles weet. Daarom is het effect van de inentingen/vaccins nu bijna voor alle ‘erkende farmaceutische en goedgekeurde vaccins’ zo goed als afgelopen. Is dat wat men een half jaar terug beloofd had? Stelt er nu niemand de vraag: zijn wij wel goed bezig? Enige vorm van wetenschappelijk fatsoen zou toch op zijn minst de kritische vraag mogen stellen of deze vaccins in orde zijn om de transitie van het virus in te perken?

Wat zijn doorbraakinfecties?

Alles heeft hier te maken met uw individuele weerstand t.o.v. virussen, bacteriën, pollen en andere vreemde (fijn)stoffen die niet thuis horen in uw lichaam. Hoe gaat jouw lichaam daar mee om? Uw eigen, individuele complexe immuniteit zorgt voor de opkuis van deze indringers en dit continu alle dagen, elk uur, elke minuut, elke second van gans uw leven! Nu, wanneer je gevaccineerd bent tegen Covid-19, heb je specifieke anti-lichamen aangemaakt tegen die welbepaalde (eerste)stam van Covid-19. Dit is goed voor een bepaalde tijd (zes à acht maanden, schat men in). Daarna verdwijnen deze niet volledig, maar zijn zij onvoldoende aanwezig bij een volgende besmetting van een 2.0- Covid-19, een variant? Dit noemt men een doorbraakinfectie.

Logischer wijze kunnen we niet anders stellen dat gevaccineerden het virus-variant doen circuleren. Dit zien wij nu gebeuren!  Eerst bij de zwaksten in de bevolking, de kleine kinderen (peuters en kleuters terug naar school), bij de ouderen (hoogbejaarden in woonzorgcentra, want daar komt jong en oud samen alle dagen voor verzorging en bezoek) Is het zo ondenkbaar dat het verzorgend personeel, ook al zijn zij dubbel gevaccineerd, geen drager kunnen zijn van eén van deze varianten. Evengoed als een niet-gevaccineerd persoon, besmetten zij ongewild de woonzorginstellingen. Idem dito geldt voor de ziekenhuizen, al is men daar meer uitgerust met materiaal, en discipline om het virusvariant te beheersen.

Is het dan nu niet stilaan de tijd dat wij de polarisatie tussen gevaccineerden en niet-gevaccineerden, die de overheid volop gebruikt om vaccins aan de man te brengen, een halt toe te roepen. Binnen aanzienbare tijd zullen wij toch terug allemaal weer samen door het leven moeten gaan, of wij dit nu willen of niet. De dag kan niet zonder de nacht, wij kunnen niet zonder elkaar!

 

 

0

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *